ÜNYE’DE DOLU DOLU FESTİVAL

A-
A+
Güncel Haberler

Ünye Belediyesi tarafından bu yıl 23’ncüsü düzenlenen Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, birbirinden renkli etkinliklerle dolu dolu geçti. 21 gün süren ve Yağlı Pehlivan Güreşleriyle başlayan festival, 9 gün boyunca süren konserlerle devam etti. Vatandaşlar festival etkinliklerine yoğun ilgi gösterdi. 

23. Ünye Kültür, Sanat ve Turizm Festivali sona erdi. Bu yıl kumsal alanında 01-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen festival; sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerle dolu dolu geçerken, festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başpehlivan Ünal Karaman

Festival etkinlikleri Tekkiraz Mahallesi Kararamut Mevkii’nde yapılan yağlı pehlivan güreşleriyle başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yağlı pehlivan güreşleri her yıl olduğu gibi kıran kırana geçti. Güreşlerin finalinde rakibi Serhat Gökmen’i yenen Ünal Karaman başpehlivan olurken, güreş ağası 1 Milyon 121 bin liraya iş insanı Ali Bayraktar oldu. Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Toplu Sünnet Şöleni

İkinci gün etkinlikleri Yunus Emre Parkı’nda yapıldı. Sünnet şöleninde 60 çocuk erkeliğe ilk adımlarını atarken, çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

9 Gün Boyunca Yerel Sanatçı ve Gruplar Sahne Aldı

Yağlı pehlivan güreşleri ile başlayan etkinliklerde 9 gün boyunca yerel sanatçılar kumsalda belirlen festival alanında sahne aldı. Festival boyunca, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Cumhur Şentepe, Aykan Deryal, Serkan Keskin, Feyzi Taslı, Sercan Cemal Şahin, Sercan Aytepe, Ozan Berk ve Şura sahne alarak festival alanını dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular.

Çok Sayıda Sportif Turnuva Düzenledi

Festival boyunca bu yıl çok sayıda sportif turnuva da düzenlendi. Festival kapsamında Manyetik Kum Gece Futbol Turnuvası, Plaj Voleybol Turnuvası, Sokak Basketbolu Turnuvası ve Masa Tenisi gibi turnuvalar festivale renk kattı. Bu yıl yine ayrıca Okçuluk Turnuvası da dikkat çekti. Kumsal alanında gerçekleştirilen ve Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü işbirliği ile düzenlenen Okçuluk Finali izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

BİLYAFORM Nefes Kesti

Ünye 23. Ünye Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında bu yıl ilk kez bilyalı araba yarışı da düzenlendi. Asarkaya Kent Ormanı’nda ilk kez gerçekleştirilen Bilyaform Bilyalı araba yarışına 30’a yakın sporcu katıldı. Yarışlar eğlenceli görüntülere sahne olurken, ilk 3’e giren yarışmacılara kupa ve bilyalı araba hediye edildi.

Geleneksel Atlı Spor Gösterileri Muhteşemdi

Ünye’de ilki geçtiğimiz yıl binicilik tesislerinde gerçekleştirilen Geleneksel Atlı Spor Gösterileri bu yıl festival kapsamında kumsal alanında yapıldı. Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonu ve Ünye Belediyesi İşbirliği ile yapılan gösteriler büyük beğeni topladı. Gösteri kapsamında ot üstüne ok atma, farklı şekillerde at biniciliği, at üstüne güreş gibi çok sayıda farklı gösteri vatandaşlar tarafından nefesler tutularak izlendi.

Festivalin Son Gününde Uçurtma şenliği

Festivalin son etkinlik günü olan 21 Temmuz Pazar günü ise Kumsal alanında uçurtma şenliği düzenlendi. Ünye Belediyesi tarafından hediye edilen 500 uçurtma gökyüzünü süslerken, çocuklar ve aileleri unutulmaz bir gün geçirerek eğlendiler.

“Ünye, Kültür, Sanat ve Sporun Başkenti Haline Geldi.”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, festival ile ilgili yaptığı açıklamada etkinliklerinin geniş katılımlarla dolu dolu geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

“7’sinden 70’ine her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olan vatandaşlarımız için organize ettiğimiz 23. Ünye Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’ni tamamladık. 21 gün boyunca düzenlenen etkinliklere katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ünye, her şeyin en güzeline layıktır. Gelecek yıl İnşallah 24.’sünü düzenleyeceğimiz Ünye Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nde görüşmek üzere.”

Güncel Haberler