ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN ÇALIŞANLARINA YÜZDE 50’YE VARAN ZAM ORANI

A-
A+
Güncel Haberler

Ünye Belediyesi ile işçiler arasında 2 yılı kapsayacak toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme kapsamında çalışanlara enflasyon farklarının yanı sıra, yemek ve fazla mesai ücretleri gibi kalemlerde toplamda yüzde 50’ye varan oranda zam yapıldı.

2024-2026 yılları arasında ki 2 yılı kapsayacak toplu sözleşme Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Hizmet-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı İsmail Zerey tarafından imzalandı.

Başkan Tavlı, “Çalışanlarımızın Ekonomik Koşullarını İyileştirmeye Devam Ediyoruz”

Ünye Belediyesi’nde çalışan her bir birey ile birlikte şehre hizmet ettiklerini kaydeden ve bu anlamda ekonomik koşulların iyileştirmesine yönelik imkânlar dâhilinde hassas davrandıklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün süresi dolan bir önceki toplu iş sözleşmesinin ardından 2 yılı kapsayacak yeni toplu iş sözleşmesini imzalamış bulunmaktayız. Mesai arkadaşlarımızın ekonomik anlamda hayatlarının zorlaştığını gördüğümüzde gerektiğinde toplu iş sözleşmesinin süresinin bitimini beklemeden ek protokollerle durumu düzelttiğimiz zamanlar oldu. Geçtiğimiz zaman diliminde de bunu defaten yapmıştık. Çünkü biz biliyoruz ki; çalışanlarımızın aile ekonomileri rahat oldukça memlekete çok daha verimli hizmet üretebilmektedirler. Bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesi kapsamında ek protokolle birlikte çalışanlarımızın maaşlarında yüzde 50’lik bir iyileştirmeyi gerçekleştirmiş oluyoruz. Hemşehrilerimiz bize emanet ettikleri bu şehre hizmet bekliyor. Bunu da siz çalışma arkadaşlarımızın aynı sorumluluk bilinci ile çalışma hayatına yansıtacaklarından şüphem yoktur. Başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşları olarak bizlerde ücretler konusunda elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz.  Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şube Başkanı Zerey, “Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz”

Toplu İş sözleşmesi nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya teşekkür eden Hizmet-İş Sendikası Ordu Şube Müdürü İsmail Zerey ise, “Bugün işçi arkadaşlarımızın geçinebileceği bir rakama imza attık. Ünye Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin Tavlı’ya hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Güncel Haberler
Foto Galeri (4 fotoğraf)