MİNİK ELLER 6 YILDIR TOPRAKLA BULUŞUYOR

A-
A+
Güncel Haberler

Ünye’de tarımsal üretimin gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan toprak “Minik Eller Toprakla Buluşuyor” projesinin eğitim öğretim dönemi kapanış etkinliği gerçekleştirildi.

Ünye’de 6 yıldır yürütülen projede 188 öğrencinin yararlandığı, projeyle toprağı ve tohumu sevebilecek kişiler yetiştirildiği vurgulandı. 

Ünye Kaymakamlığı’nın himayelerinde, Ünye Belediye Başkanlığı, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası işbirliği ile 2019 yılında imzalanan protokol sonrası başlatılan “Minik Eller Toprağa Değiyor” projesinin bu eğitim öğretim döneminde 188 öğrenci projeye katılım sağladı.

Dünya Çiftçiler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Ünye İlçe Tarım Müdürü Ferda Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. 

Proje ile Çocuklar Tarımsal Üretim Konusunda Uygulamalı Olarak Bilgilendiriliyor

Ünye Ziraat Odası tarafından 15 dönümlük alanda yürütülen projeyle ilkokul çağındaki 3. ve 4. sınıf öğrencilerine küçük yaşlardan itibaren toprak ve tarımın sevdirilmesi amaçlanıyor. 

Proje kapsamında her yıl 3 okuldaki sınıf öğrencileri bu sera doğa sınıfından yararlanıyor. 

Kaymakam IŞIK, “Paydaş Kurumlarımızı Tebrik Ediyorum”

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, kurumların müşterek çalışmasıyla çok güzel bir işin ortaya çıktığını ifade ederek, “Organizasyon için Ziraat Odası başkanlığımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Kısa süre önce idrak ettiğimiz Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi. 

Başkan Tavlı Yerinde Üretimin Önemine Dikkat Çekti

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; yerinde tarımsal üretimin önemli olduğunu ifade ederek, “Ne kadar önemli olduğunu hep birlikte şahit olduk. Pandemi döneminde şahit olduk ki; lojistik anlamda ulaştırma imkânların ortadan kalkmasıyla birlikte eğer tarımı kendi alanında, kendi yakınınızda ürettiğinizde karnınızı doyurma imkânınız var. Orda ki teknolojik anlamda ürettiğiniz hiçbir şeyin o süreç içerisinde işe yaramadığına şahit olduk. Bu şu demek oluyor yerinde üretim çok kıymetli.” dedi.

Başkan Tavlı, şunları kaydetti;

“Bir tarım ülkesi olarak çocuklarımızın bir tohumun nasıl meyve ve sebzeye dönüştüğüne şahit olmaları ve bunun yetişme şartlarını izleyerek toprağı sevmeleri ve enerjilerini atmaları sağlamak adına ciddi anlamda güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Gençlerimize toprağı ve tarımı sevdirmeye çalışıyoruz.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz; “Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihinin rekorları kırıldı”

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, son yıllarda yaşanan gelişmelerin tarım sektörünün önemini bize bir kez daha hatırlattığını vurguladı. Türkiye olarak bu süreçte üretimin arttırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kemal Yılmaz, “Biz bu süreçte tarımsal üretimin arttırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihinin rekorları kırıldı. Geçtiğimiz yıl gerçekten rekor bir üretim gerçekleştirildi ve bu üretim her sene artarak devam ediyor.” diye konuştu. 

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, çocukların gelecekte ülkemizin gıda güvenliğinin sağlanması noktasında çok önemli roller üstleneceğini vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz; “Çocuklarımız İçin Önemli Bir Kazanım”

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz; yaklaşık 6 yıldır yürüttükleri projeden 188 öğrencinin yararlandığını açıklayarak, şunları söyledi:

“Bu sene Ziraat Odası Başkanlığımızla birlikte bir eğitim sınıfı oluşturduk. Öğrencilerimiz ilk önce teorik bilgileri sınıfta öğrendikten sonra alanda uygulamalar yapıyorlar. Bizler bu sayede öğrencilerimize Ziraat Mühendisliğini de, çiftçiliği de hatırlatmış oluyoruz, çocuklarımızı toprakla buluşturuyoruz. Önümüzde ki yıllarda uygulamaya devam edeceğiz.”

Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman “Toprağı sevebilecek kişiler yetiştirmeye çalışıyoruz” –

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Türkiye’nin tarım ülkesi olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Hem Ünye’de, hem Ordu’da olduğu gibi Türkiye’de çok kıymetli bereketli topraklar mevcuttur. Biz bu verimli topraklardan bereket fışkırtmak durumundayız. Ülkemiz ve dünyanın gıda güvenliği sıkıntısı durumuna düştüğünü herkes görmektedir. Dolayısıyla biz de Ünye Ziraat Odası olarak elimizden geldiğince bu verimli topraklarda bereket fışkırtabilecek, bereketli topraklardan bereketli ürünler yetiştirebilecek buna katkı sağlayabilmek adına, toprağı ve tohumu sevebilecek kişiler yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve katılanlarla birlikte seralar gezildi, üretilen ürünler incelendi. 

Güncel Haberler