BAŞKAN ÇAMYAR “KLASİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA YENİ BİR SOLUK GETİRDİK”

A-
A+
Güncel Haberler

Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı Ünye Belediyesi Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi kadın ve gençlik meclisi üyeleri ve basın mensupları katıldı.

KIROĞLU, “KENT KONSEYİNİN AMACI KATILIMCI DEMOKRASİDİR”

Toplantıda söz alan Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, “Kent Konseyi olarak bu toplantıyı yapma amacımız Temmuz ayında iki önemli karar almamızdır. Bu kararlardan birisi 3 ay da bir Ünye Belediyesi ile buluşma ve fikir alışverişi yapmaktı diğer kararımız ise Kent Konseyi’nin esas yapısına uyduran genel kurul üyelerimiz ile birlikte toplantılarımızı 6 ayda bir yapma kararıydı. Bu kararları alma nedenimiz, katılımcı demokrasi nedeniyle kurulan ve yerel ölçekte demokrasinin, ulusal alandaki demokrasinin gelişmesinin amaçlayan Ünye Kent Konseyi’nin genel kurul üyelerini ve genel kurul üyelerinden hareketle seçilmiş yürütme kollarını bir araya getirmektir” dedi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “AKILCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE 30 MİLYON LİRA KAYNAK ÜRETTİK”

Göreve geldikleri ilk günden itibaren planlı bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kıt kaynaklara rağmen çözüm üreterek ek kaynaklar elde ettiklerini söyledi. Başkan Çamyar, “Biz Ünye Belediyesinde öncelikle Belediyemizi yapılandırarak işe başladık. 705 olan personel sayımızı 400’we düşürdük. Bu bize aylık 700 bin lira civarında kaynak tasarrufu sağladı. Yıllık bazda bakacak olursa ise yaklaşık 8 milyon lira gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Bu tasarruflar kamunun hizmetine aktarılmış oluyor. Bir çözüm üreterek personel sayımızı 300 düşürdük ve bunu Türkiye’de yapabilen ender belediyelerden biriyiz. Eğer bunu başarmasaydık bugün maaş ödeyemeyen bir belediye olurduk.

Tasarruf tedbirleri ve verimlilik açısından araç sayısını düşürdüklerini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, mevcut eski ve atıl durumda bulunan araçlarımızın sayısını düşürdük. Araç sayısını 158’den 47’ye düşürdük. Araç sayısı düşmesine rağmen hizmetlerimizde en ufak bir aksama olmadı. Eski araçların yedek parça gideri yıllık 4,5 milyon liraydı. Araçlarımızın sayısının düşürülmesi ve yenilenmesi ile yedek parça maliyeti yıllık 720 bin lira seviyelerine düştü. Yakıt gideri de aynı şekilde 420 bin litreden 220 bin litreye düştü. Aynı şekilde bu açıdan da tasarruf sağlanmış oldu.

Öte yandan kent bilgi sistemini kurduklarını ve kayıp kaçak emlak durumu hakkında ciddi atılımlar yapıldığını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Böylelikle kayıp ve kaçak emlaklar tespit edilerek, Ünye Belediyesine 9 milyon lira civarında bir kaynak sağlamış olduk.

Belediyede kendi görev dönemi öncesi satın alma birimi bulunmadığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “daha önce her birim kendi satın almasını kendi yapıyordu. Şimdi ise satın alma birimi bir defada ihaleye çıkıyor ve en düşük teklifi değerlendiriyor. 2011-2013 döneminde 38 milyon liralık ihale yapılmış ve ihaleden kırım bedeli ise 3 milyon 300 bin lira. 2014-2016 döneminde biz ise 3 yıl da 39 milyon liralık ihale yapmışız. Bizim dönemde ki kırım bedeli ise 8,5 milyon lira. Buradan da 5 milyon lira gibi bir tasarruf elde etmişiz.

Tüm bu tasarruf tedbirlerinin yan yana toplandığında 30 milyon lira gibi bir rakam ortaya çıktığını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “İşte biz tüm bu kaynaklarla Ünye’mizde hizmetler ürettik. Bakıldığında Ünye Belediyesi’nin Büyükşehir yasası ile birlikte parası artmadı, tam tersine azaldı. Daha önce 18 mahalleye hizmet verilirken belediyenin kasasına aylık 4,5 milyon lira para girerken, şu anda 85 mahalleye hizmet götüren belediyemizin kasasına aylık 1-1,5 milyon lira para giriyor. İşte tüm bu hizmetleri tasarruf tedbirleri ve akılcı bir yönetimle yerine getirebiliyoruz” dedi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “DERE ISLAHLARINDA KALICI PROJELER ÜRETİYORUZ”

Diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Cüri deresinin ıslahı bitmek üzere, yine Tabakhane deresinin ıslah çalışması devam ediyor. 30 yıldır sadece konuşuluyordu ve geçici tedbirler üretiliyordu. Şu anda Devlet Su İşleri (DSİ) orada 12 milyon liralık bir çalışma yürütüyor. Tabakhane deresinin üzerine şu anda İmam Hatip Lisesinden Gençlik Merkezine geçişle ilgili bir köprü planlamamız var. Yine Tabakhane deresinden Ünye Kalesine doğru her selde gelen çamur ve benzeri birikintiler aşağıya akmasın diye bir gölet projemiz var. Doğu tarafının yolu yapıldı. Batı yakası ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. O yakada bulunan 28 bina kamulaştırılarak yıkılacak. Aynı şekilde aydınlatma çalışması da devam ediyor.

Aynı şekilde Cevizdere’nin ıslah projesinin de bu yılın yatırım programına teklif edildiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 2018 yılında Cevizdere ile ilgili adımın atılacağını belirtti.  

BAŞKAN ÇAMYAR “FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ BİZİM DÖNEMİMİZDE DEĞER BULDU”

Fevzi Çakmak Mahallesinde eski destek hizmetleri müdürlüğünün yıkılarak yerine son derece modern bir yaşam merkezi yapıldığını ve hizmete açıldığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ordu Büyükşehir belediyemize bu hizmeti için teşekkür ediyoruz. Yine Tabakhane’nin kenarına Minibüs Garajı yapılacağı alanın yeri ile ilgili 1 milyon 281 bin liralık son ödememizi yaptık. Şimdi sıra proje aşamasına geldi. Minibüs Garajımızı ve Köylü pazarımızı inşa etmiş olacağız” dedi.

UNİPORT AÇILIŞI KASIM AYI SONUNDA

UNİPORT alışveriş merkezinin son durumu hakkında da bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Müteahhit firma 27 Ekim itibariyle orada ki işlerini bitirdi ve teslim etti. Yaklaşık bir aylık bir zaman dilimi içerisinde firmalar alışveriş merkezinin içine yerleşmek sureti ile hazırlıklarını tamamlamış olacaklar. Kasım ayı sonunda açılışını gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

BELEDİYENİN KİRA GELİRLERİ 3 KAT ARTTI. HEDEF YILLIK 6 MİLYON LİRA

Daha önce burada ki Kültür Merkezi ve Belediye İş hanında bulunan 35 dükkândan yıllık 150 bin lira kira bedeli elde edildiğini söyleyen Ünye Belediye Başkan ı Ahmet Çamyar, “UNİPORT alışveriş merkezi sonrası ise belediyenin kasasına kira bedeli olarak yıllık 1,5 milyon liradan fazla kaynak gireceğini söyledi.

Alışveriş merkezini neden belediyenin yapmadığı ile ilgili bazı eleştirilere de değinen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Belediyemizin yıllık bütçesi 50 milyon lira, alışveriş merkezinin yapım bütçesi ise 35 milyon lira. Böyle bir para yok” diye konuştu.

ESKİ PAZARYERİNDE 50 MİLYON LİRALIK DEĞER ELDE EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi Meydanı projesi hakkında da bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “24 dönümlük bu alanda 32 adet dükkân, Cumhuriyet Meydanından daha büyük bir meydan ve altında da 400 araçlık otopark inşa ediliyor. Hemen aynı alanın yanında ise Kültür Merkezi inşaatı yapılacak” dedi.

Göreve geldiklerinde Ünye Belediyesinin yıllık kira gelirinin 1 milyon lira olduğunun altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bugün bu rakamın 3 milyon liraya çıktığını belirtti. Başkan Çamyar, 2019 yılında bu rakamın 6 milyon liraya ulaşacağını ve belediyenin ciddi bir kaynak sahibi olacağını söyledi.

Kültür Merkezinin yapılacağı alan ile ilgili değer tespiti yaptırdıklarını ve bu şekilde Ünye Belediyesinin 40 milyon liralık bir borç yükünden kurtardıklarını vurgulayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “10 milyon liralık Kültür Merkezinin yapılması ile birlikte bu alanda toplamda 50 milyon lira gibi bir değer ortaya çıkarmış olduk” diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİ ARALIK AYINDA İHALEYE ÇIKIYOR

Kültür merkezinin Aralık ayı gibi ihaleye çıkılacağını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda parası hazır.  650 kişilik büyük, 250’şer kişilik 2 adet küçük olmak üzere 3 adet gösteri salonu, 1 Kütüphane, resim ve müzik sınıfları, sergi salonları gibi birçok donanım bulunuyor” dedi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “HİÇ OLMADIK YERLERDEN KAYNAK ÜRETİYORUZ”

Düşük bütçeye rağmen büyük hizmetlere imza attıklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Hiç olmadık yerlerden kaynak üretiyoruz. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’dan kaynak alarak Orta Çarşı’nın restorasyonunu yaptık. Kültür Bakanlığından kaynak almak sureti ile Kadılar Yokuşu sokak sağlıklaştırma çalışmasını gerçekleştirdik. Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) üzerinden Yalı Kilisesi’nin ve Saray Hamamının restorasyonunu tamamladık. Aynı şekilde Fazile Hanım konağını restore ederek, Belediye Konukevini yapıyoruz. Bakırcılık ve Çömlekçilikle ilgili de çalışmalar yürütüyoruz. Aynı şekilde Kefeli Han ve Ünye Kalesi projeleri devam ediyor. Kültür Yolu projesi bu açıdan Ünye için en önemli projelerden bir tanesidir” diye konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Tüm bu girişimlerle aynı zamanda ilçemizde Turizm altyapısını da hazırlamış oluyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ÇAMYAR “KLASİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA YENİ BİR SOLUK GETİRDİK”

Başkan Çamyar öte yandan Havaalanının Üniversiteye kazandırıldığını, Organize Sanayi Bölgesinde kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, Büyükşehir Belediyesi tarafından Sahilde bulunan 186 binanın dış cephe giydirilmesinin başladığını, Doğalgaz çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Başkan Çamyar, “Ünye’mizi gördüğünüz gibi çok ileri bir seviyeye taşımak adına önemli çalışmalara imza atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Güncel Haberler