ÜNYE BELEDİYESİ HAZİRAN 2024 OLAĞAN BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ

1. Atatürk Mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyemiz ait 5748 ada 1 nolu parselin (492,41m²) SAĞLIK TESİSİ YAPMAK amacıyla Maliye hazinesine devredilmesi talebi. (Bilgi İşlem Müdürlüğü)
  2. Mülkiyeti Ünye Belediye Başkanlığına ait İmar Planında CAMİ ALANI olan Yunus Emre Mahallesinde bulunan 5586 Ada 5 Parseldeki taşınmazın (1660,73 m²) cami yapmak amacıyla bedelli ya da bedelsiz olarak Hazineye devredilmesi talebi. (Bilgi İşlem Müdürlüğü)
  3. Yüceler mahallesinde bulunan mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna ait 107 ada 1 nolu parselde kayıtlı 5.265,63 m² yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazı Ünye Belediyesi adına 21.852.364,50 ₺ bedel üzerinden satın alınması talebi. (Bilgi İşlem Müdürlüğü)
  4. Ünye Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek olan Yağlı Güreşler, Rahvan At Yarışları ve İkizler yarışmalarında dereceye girecek olanlara ödül verilmesi ve ödül miktarının belirlenmesi talebi. (Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)
  5. İşletme Ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı sosyal tesislerde verilen hizmetlere uygulanacak ücret tarifeleri için alınan Tarife Komisyon kararının görüşülmesi talebi (İşletme Ve İştirakler Müdürlüğü)
  6. Sahilköy Mahallesi Sahil Sokak No:12/1 sayılı 1507 ada 32 parsel üzerinde bulunan ve mülkiyeti Lara KAYA’ya ait olan yerin Belediye Meclisince belirlenen “İçkili Alan Krokisine” dâhil edilmesi talebi. (Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü)
  7. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmetlerinden olan Özel Şahıs alanlarındaki ağaçların budanması, kesim, bakım, çim alanların biçilmesi ayrıca Ünye Belediyesine ait serada yetiştirilen bitkilerin satışı işlemlerinin 2024 Mali Yılı Ücretlerinin belirlenmesi talebi. (Park Ve Bahçeler Müdürlüğü)
  8. Gölevi Mahallesinde yapılmakta olan Batıpark Millet Bahçesi Peyzaj ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi Projesinin bitirilebilmesi için İller Bankası A.Ş. ‘den 15.000.000,00₺ tamamlama kredisi kullanılması talebi. (Etüd Proje Müdürlüğü)
  9. Etüd Proje Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Belediye Meclisince onaylanması talebi. (Etüd Proje Müdürlüğü)
  10. Park Ve Bahçeler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Belediye Meclisince onaylanması talebi. (Park Ve Bahçeler Müdürlüğü)
  11. İmar Komisyonuna havale edilen Gölevi Mahallesi, 1270 ada 245 numaralı parselin bulunduğu alanda Ayrık nizam 3 (üç) kat yapılaşma koşulunun eski imar durumu olan Ayrık nizam 5 (beş) kat olarak değiştirilmesine ilişkin imar planı değişikliği talebi.  (İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü)
  12. İmar komisyonuna havale edilen İlçemiz 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan notlarında değişiklik/ilave yapılması talebi (İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü)