ÜNYE’DE YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Ünye’de törenle başladı.

İlköğretim Haftası nedeniyle Toki-Ömer Çam İlk ve Ortaöğretim Okulunda tören düzenlendi.

Kaymakam Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın da katıldığı törende çeşitli etkinlikler yer aldı. Ünye’de 87 okulda 26 bin 294 öğrenci ve 2 bin 110 öğretmen yeni döneme başladı.

BAŞKAN TAVLI, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILIN TEBRİK ETTİ

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Değerli öğretmenler, sevgili veliler ve kıymetli öğrenciler;

Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu sizlerle birlikte yaşıyoruz. Her eğitim yılı, öğrencilerimizin geleceğe atacağı adımların temelini oluşturan bir başlangıçtır. Bu yıl da hep birlikte büyük bir azim ve kararlılıkla bu adımları atacağınıza olan inancımız tamdır.

Sevgili öğrenciler;
eğitim, hayatınız boyunca sizi ileriye taşıyacak en büyük güçtür. Okul, sadece bilgi edinmek değil, aynı zamanda kişiliğinizi, yeteneklerinizi ve değerlerinizi geliştireceğiniz bir yerdir.

Sizler, bu sıralarda sadece ders çalışmakla kalmayacak, geleceğin güçlü, özgüvenli ve donanımlı bireyleri olacaksınız. Bu yolda öğretmenlerinizin rehberliğine güvenin, çünkü onlar sizlere en doğru yönü göstermek için buradalar.

Kıymetli öğretmenler;
gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunu üstlenmiş olmanız, büyük bir özveri ve emek gerektiriyor. Her bir öğrencinin bireysel farklılıklarını gözeterek onları en iyi şekilde yönlendireceğinize yürekten inanıyorum. Eğitimin ışığını yayarak, onların ufuklarını genişleteceksiniz.

Değerli veliler,
çocuklarınızın eğitim yolculuğunda en büyük destekçileri sizlersiniz. Onlara her daim yanında olduğunuzu hissettirmek, başarılarını takdir etmek ve zorluklarla baş ederken onlara sabırla rehberlik etmek, çocuklarınızın gelişimi için çok değerlidir. Okul ve aile iş birliği, çocuklarımızın daha güçlü ve başarılı bireyler olmasına katkı sağlayacaktır.

Sevgili öğrencilerimiz,
yeni eğitim yılı, yeni fırsatlar ve başarılarla dolu bir dönem olacak. Bu süreçte karşınıza çıkan zorlukları sabır ve kararlılıkla aşacağınıza olan inancım tamdır. Hepinize başarılarla dolu bir yıl diliyorum.”