BAŞKAN TAVLI; “KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN”

A-
A+
Güncel Haberler

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kurban Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Tavlı, Kurban Bayramının Allah’a bağlılık ve sadakatin yanı sıra, paylaşma ve yardımlaşma duygularının da en üst seviyede yaşandığı bir zaman dilimi olduğunu kaydetti.

Başkan Tavlı yaptığı açıklamada;  

“Bu bayram, İslam peygamberi İbrahim’in (A.S) Allah’a olan sadakatini ve teslimiyetini simgeler. İbrahim Peygamber, Allah’ın emrine uyarak oğlu İsmail’i (A.S) kurban etmeye hazırlanmış, ancak Allah’ın rahmeti ve merhameti ile bu büyük sınavdan başarıyla geçmiş ve İsmail yerine bir koç kurban edilmiştir. Bu olay, bizlere Allah’a olan bağlılığımızı ve imanımızı sürekli olarak hatırlatır. Aynı zamanda, bizlere yardımlaşma ve dayanışma duygularını aşılar. Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanların etlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması, toplumsal birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biridir.

Kurban Bayramı’nın en önemli ibadetlerinden biri olan kurban kesme, yalnızca Allah’a yakınlaşmak için değil, aynı zamanda kardeşlerimizle, komşularımızla ve toplumun tüm kesimleriyle aramızdaki bağları güçlendirmek içindir. Bu bayramda, kesilen kurbanların etlerini fakir ve muhtaçlara dağıtarak, onların da sofralarına bereket katmak, bizler için büyük bir mutluluk ve manevi kazançtır.

Bayram, aynı zamanda sevdiklerimizle bir araya gelme, barış ve kardeşlik duygularımızı pekiştirme zamanıdır. Aile büyüklerimizi ziyaret ederek onların hayır dualarını almak, çocuklarımızı sevindirerek bayramın coşkusunu hep birlikte yaşamak, bu özel günlerin anlam ve önemini daha da artırır.

Bu mübarek günlerde, dünyanın dört bir yanında zorluklar yaşayan, acı çeken ve yardıma muhtaç olan kardeşlerimizi de unutmayalım. Onlara dualarımızla, yardımlarımızla destek olalım. Kurbanlarımızı, ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, bayram sevincini onlarla paylaşalım.

Son olarak, bu bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Kurban Bayramı’nız mübarek olsun, Allah dualarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin. Başta tüm hemşerilerim olmak üzere İslam âlemine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram diliyorum.” Dedi.

Güncel Haberler
Foto Galeri (1 fotoğraf)