ÜNYE BELEDİYE MECLİSİNİN 04.06.2024 GÜNÜ YAPTIĞI OLAĞAN TOPLANTI KARARLARI

A-
A+

MECLİS  BAŞKANI                         :Hüseyin TAVLI

TARİH                                               :04.06.2024

SAAT                                                 :14.00

GELEN ÜYELER Abdulkadir DEMİR Ali ARSLAN Adnan SOBİ Ahmet ŞAHİN Deniz BENLİ Dursun ODABAŞI Ercan YILDIRIM Feyzi GÜLER Hasan ÇARKACI Hasan GÜMÜŞ Hüseyin KALKAN Hüseyin ALTUN İsa TÜRK İbrahim VEYİŞOĞLU Kadir ÖKSÜZ        Mehmet ARSLAN Mehmet TÜREDİ Merve Nur TOKAÇ Mustafa FİDAN Mustafa ŞENER Mustafa Kemal OKUYAN Neşe AKGÜL TİYALOĞLU Nuri PELİT Orhan GÜREL Servet ZEREN Şengül AĞCA Yeliz ÜRER ARAZ Yılmaz ŞENTEPE Yılmaz TURANGELMEYEN ÜYELER  Ethem Rasim UYSAL (İ)  Dr. Yaşar YÜRÜK (İ)          

            Gündem dışı konuları görüşmek üzere Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11.md. hükümleri dikkate alınarak;

            Meclis Üyelerinden; Ethem Rasim UYSAL, Dr. Yaşar YÜRÜK’ün  mazeretleri kabul edilerek izinli sayıldı.

                Meclis gündemine alınmak üzere başka talep olmadığından gündem konusunda ve usul hakkında leh ve aleyhte olmak üzere birer üyeye söz verileceği Meclis Başkanı tarafından bildirilmesine rağmen leh ve aleyhte söz almak isteyen olmaması üzerine, önceden oluşan gündem sırası ile okundu. Bundan sonra da gündemle ilgili bir talep olmaması halinde gündemin görüşülmesine geçildi.

47- Gündemin 1.maddesinde Atatürk Mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyemiz ait 5748 ada 1 nolu parselin (492,41m²) SAĞLIK TESİSİ YAPMAK amacıyla Maliye hazinesine devredilmesi talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; 5393 sayılı Belediye Kanununun Belediye Meclisinin Görev ve yetkilerine ilişkin 18.maddenin (e) bendinde; “Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek.” ve 75. maddenin (d) bendinde “Kendilerine ait taşınmazları, aslî görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmi beş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmazlar aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların, tahsis amacı dışında kullanılması hâlinde, tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda, aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu kurum ve kuruluşlarına belediyeler, bağlı kuruluşları ve belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar, kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılamaz” denilmektedir.

İlçemiz Atatürk Mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyemiz ait 5748 ada 1 nolu parseli (492,41 m²) SAĞLIK TESİSİ YAPMAK amacıyla 5393 sayılı kanunun 18.maddesinin (e) bendi, 75.maddenin (d) bendi uyarınca ve 6183 sayılı kanunun Geçici 8.maddesi uyarınca Maliye hazinesine devredilmesi teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

48- Gündemin 2.maddesinde Mülkiyeti Ünye Belediye Başkanlığına ait İmar Planında CAMİ ALANI olan Yunus Emre Mahallesinde bulunan 5586 Ada 5 Parseldeki taşınmazın (1660,73 m²) cami yapmak amacıyla bedelli ya da bedelsiz olarak Hazineye devredilmesi talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis Ve Devri Hakkında Yönetmeliğin 12. Maddesinde “Devir ve Geri alma başlıklı 12. maddesinde “Özel bir hüküm olmaması durumunda, düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç olmak üzere kamu idareleri, Kanunun 45 inci maddesine göre, mülkiyetlerinde bulunan taşınmazları, görmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinde kullanılacağına ve amacına uygun kullanılmaması halinde geri alınacağına dair tapu kütüğüne şerh konulması kaydıyla bedelsiz olarak birbirlerine devredebilirler. (2) Özel hükümler, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 45 inci maddesine göre, öncelikle uygulanır. (3) Kamu idarelerine devredilen bu taşınmazlar, hizmetin devamı süresince kullanılabilir. Ancak bu taşınmazların devir amacının ortadan kalkması veya amacına uygun kullanılmaması halinde, maliki kamu idaresince geri alınabilir. (4) Devir amacının ortadan kalkması halinde geri alma işlemi, adına devir yapılan idarenin isteği üzerine de, devreden malik kamu idaresi tarafından yapılabilir. (5) Devir yetkisi taşınmazın maliki kamu idaresine aittir. Hazineye ait taşınmazların devir yetkisi ise, özel bir hüküm olmadıkça Bakanlığa aittir.” ibaresi bulunmaktadır.

Yine aynı yönetmeliğin Tahsis veya Devir Talebinin Yapılması başlıklı 14. maddesinde “(1) Tahsis yapılması veya devredilmesi istenilen taşınmaz hakkında; a) Hazineye ait veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında ise, bulunduğu yer defterdarlığı veya mal müdürlüğüne ya da Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne, b) Belediyeler ve il özel idareleri ile bunların kurdukları veya üye oldukları birlik ve idarelere ait ise, ilgili belediye ve il özel idaresi ile bunların kurdukları veya üye oldukları birlik ve idareye, c) Diğer kamu idarelerine ait ise, maliki kamu idarelerinin merkez birimine, müracaat edilerek tahsis veya devir talebinde bulunulur” ibaresi bulunmaktadır.

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis Ve Devri Hakkında Yönetmeliğin 12. Maddesi gereği;14/b maddesine istinaden, EK-1’de bulunan Ünye Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün 24.05.2024 Tarih ve 5098723 Sayılı Talep yazısı ile EK-2’de uydu görüntüsü bulunan Mülkiyeti Ünye Belediye Başkanlığına ait İmar Planında Cami alanı olan Yunus Emre Mahallesinde bulunan 5586 Ada 5 Parseldeki taşınmazın devri istenmiştir.

5393 Sayılı Belediye Kanunun, Diğer Kuruluşlarla İlişkiler başlıklı 75/d maddesinde “Kendilerine ait taşınmazları, aslî görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmibeş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmazlar aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların, tahsis amacı dışında kullanılması hâlinde, tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda, aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu kurum ve kuruluşlarına belediyeler, bağlı kuruluşları ve belediye şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazlar, kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılamaz. (Ek fıkra: 12/11/2012-6360/19 md.) 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ile 5253 sayılı Dernekler Kanununun 10 uncu maddesi; belediyeler, il özel idareleri, bağlı kuruluşları ve bunların üyesi oldukları birlikler ile ortağı oldukları Sayıştay denetimine tabi şirketler için uygulanmaz. (Ek fıkra: 31/10/2016-KHK-678/11 md.; Aynen  kabul: 1/2/2018-7071/11 md.) Afet, kitlesel göç ve teröre maruz kalan yerleşim birimlerinin belediyeleri (…)[47] vali veya belediye başkanı, aksayan belediye hizmetinin başka bir belediye tarafından yerine getirilmesini talep edebilir. Yardım istenilen belediye, meclis kararına gerek olmaksızın İçişleri Bakanının izniyle bu talebi yerine getirebilir.” ibaresi bulunmaktadır.

Bu bağlamda, mülkiyeti Ünye Belediye Başkanlığına ait İmar Planında CAMİ ALANI olan Yunus Emre Mahallesinde bulunan 5586 Ada 5 Parseldeki taşınmazın (1660,73 m²) cami yapmak amacıyla 5393 Sayılı Belediye Kanunun 75/d maddesine istinaden bedelsiz olarak Hazineye devredilmesi teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

49- Gündemin 3.maddesinde Yüceler mahallesinde bulunan mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna ait 107 ada 1 nolu parselde kayıtlı 5.265,63 m² yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazı Ünye Belediyesi adına 21.852.364,50 ₺ bedel üzerinden satın alınması talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda;  5393 sayılı Belediye Kanununun Belediye Meclisinin Görev ve yetkilerine ilişkin 18.maddenin (e) bendinde; “Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek.” Belediye Meclisinin yetkili olduğu belirtilmektedir. İlçemiz Yüceler mahallesinde bulunan mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna ait 107 ada 1 nolu parselde kayıtlı 5.265,63 m² yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazı 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin (e) bendi uyarınca Ünye Belediyesi adına 21.852.364,50 ₺ bedel üzerinden satın alınması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde Meclis Üyelerinden Şengül AĞCA, Mehmet TÜREDİ, Servet ZEREN, Hasan GÜMÜŞ, Nuri PELİT, Adnan SOBİ, İbrahim VEYİSOĞLU, Yılmaz ŞENTEPE, Feyzi GÜLER, Ali ARSLAN’nın ret oylarına karşılık teklif aynen oy çokluğuyla kabul edildi.

50- Gündemin 4.maddesinde Ünye Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek olan Yağlı Güreşler, Rahvan At Yarışları ve İkizler yarışmalarında dereceye girecek olanlara ödül verilmesi ve ödül miktarının belirlenmesi talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; Belediyemizce Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek olan Ünye Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Yağlı Güreşler, Rahvan At Yarışları ve İkizler yarışmaları yapılacaktır. Yarışlarda dereceye girecek olanlara ödül verilmesi ve ödül miktarının belirlenmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

51- Gündemin 5.maddesinde İşletme Ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı sosyal tesislerde verilen hizmetlere uygulanacak ücret tarifeleri için alınan Tarife Komisyon kararının görüşülmesi talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı sosyal tesislerde verilen hizmetlere uygulanacak ücret tarifeleri için alınan Tarife Komisyon kararının onaylanması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde Meclis Üyelerinden Şengül AĞCA, Mehmet TÜREDİ, Servet ZEREN, Hasan GÜMÜŞ, Nuri PELİT, Adnan SOBİ, İbrahim VEYİSOĞLU, Yılmaz ŞENTEPE, Feyzi GÜLER, Ali ARSLAN’nın ret oylarına karşılık teklif aynen oy çokluğuyla kabul edildi.

52- Gündemin 6.maddesinde Sahilköy Mahallesi Sahil Sokak No:12/1 sayılı 1507 ada 32 parsel üzerinde bulunan ve mülkiyeti Lara KAYA’ya ait olan yerin Belediye Meclisince belirlenen “İçkili Alan Krokisine” dâhil edilmesi taleb Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; İlçemiz Sahilköy Mahallesi Sahil Sokak No:12/1 sayılı 1507 ada 32 parsel üzerinde bulunan ve mülkiyeti Lara KAYA’ya ait olan yerin Belediye Meclisince belirlenen “İçkili Alan Krokisine” ilave yapılması talebinde bulunulmuştur.

Bahse konu adreste içkili alan krokisine dahil edilmesi istenen talep dilekçesinde yer alan ada ve parsel numarasının hatalı olduğu tespit edildiğinden talep dilekçesi, talep müzekkeresi ve dosyasının iade edilmesi teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

53- Gündemin 7.maddesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmetlerinden olan Özel Şahıs alanlarındaki ağaçların budanması, kesim, bakım, çim alanların biçilmesi ayrıca Ünye Belediyesine ait serada yetiştirilen bitkilerin satışı işlemlerinin 2024 Mali Yılı Ücretlerinin belirlenmesi talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; Ünye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmetlerinden olan Özel Şahıs alanlarındaki ağaçların budanması, kesim, bakım, çim alanların biçilmesi ayrıca Ünye Belediyesine ait serada yetiştirilen bitkilerin satışı işlemlerinin 2024 Mali Yılı Ücretlerinin belirlenip görüşülmesi talebinin Tarife Komisyonuna havale edilmesi teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

54- Gündemin 8.maddesinde Gölevi Mahallesinde yapılmakta olan Batıpark Millet Bahçesi Peyzaj ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi Projesinin bitirilebilmesi için İller Bankası A.Ş. ‘den 15.000.000,00₺ tamamlama kredisi kullanılması talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; İlçemiz Gölevi Mahallesinde yapılmakta olan Batıpark Millet Bahçesi Peyzaj ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi Projesinin bitirilebilmesi için İller Bankası A.Ş. ‘den 15.000.000,00₺ tamamlama kredisi kullanılması ve bu konuda Belediye Başkanına yetki verilmesi  teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

55- Gündemin 9.maddesinde Etüd Proje Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Belediye Meclisince onaylanması talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; Etüd Proje Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Belediye Meclisince onaylanması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

56- Gündemin 10.maddesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Belediye Meclisince onaylanması talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Belediye Meclisince onaylanması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

57- Gündemin 11.maddesinde İmar Komisyonuna havale edilen Gölevi Mahallesi, 1270 ada 245 numaralı parselin bulunduğu alanda Ayrık nizam 3 (üç) kat yapılaşma koşulunun eski imar durumu olan Ayrık nizam 5 (beş) kat olarak değiştirilmesine ilişkin imar planı değişikliği talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; Belediye Meclisinin 07.05.2024 tarih ve 41 sayılı kararı ile imar komisyonuna havale olunan, İlçemiz Gölevi Mahallesi 1270 ada 245 numaralı parselin bulunduğu alanda Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 28/01/2021 tarih ve E:2020/259, K:2021/75 kararı ile onanan, Ordu İdare Mahkemesinin 26/12/2019 tarih ve E:2018/1133, K:2019/2051 sayılı kararı doğrultusunda Ayrık nizam 5 (beş) kat yapılaşma koşulu Ayrık nizam 3 (üç) kat olarak imar planı değişikliği onaylanmıştır.

Ancak Danıştay 6. Dairesinin 15/06/2023 tarih ve E:2021/5956, K:2023/6180 sayılı kararı ile anılan mahkeme kararları silsile yoluyla bozulmuştur. Danıştay 6. Dairesinin 15/06/2023 tarih ve E:2021/5956, K:2023/6180 sayılı kararı gerekçeleri ile birlikte incelendiğinde, 2018 yılı onaylı imar planında Ayrık 5 (beş) kat yapılaşma koşulunun iptal edilmesi gerekçelerinin ortadan kalktığı ve bu sebeple Gölevi Mahallesi, 1270 ada 245 numaralı parselin bulunduğu alanda Ayrık nizam 3 (üç) kat yapılaşma koşulunun eski imar durumu olan Ayrık nizam 5 (beş) kat yapılaşma koşullu olarak değiştirilmesine ilişkin imar planı değişikliği talebinin imar komisyonu raporu dikkate alınarak 3194 Sayılı yasanını 8-b maddesi gereğince onaylanması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde Meclis Üyelerinden Şengül AĞCA, Mehmet TÜREDİ, Servet ZEREN, Hasan GÜMÜŞ, Nuri PELİT, Adnan SOBİ, İbrahim VEYİSOĞLU, Yılmaz ŞENTEPE, Feyzi GÜLER, Ali ARSLAN’nın ret oylarına karşılık teklif aynen oy çokluğuyla kabul edildi.

58- Gündemin 12.maddesinde İmar komisyonuna havale edilen İlçemiz 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan notlarında değişiklik/ilave yapılması talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; Belediye Meclisinin 05.03.2024 tarih ve 20 sayılı kararı ile imar komisyonuna havale olunan, İlçemiz 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan notlarına;

EMSAL DEĞERİ VERİLEN TÜM PARSELLERDE ORTAK KULLANIM ALANLARI, BİNA GİRİŞ HOL VE KORİDORLARI, BAĞIMSIZ BÖLÜM NET ALANININ %5’Nİ GEÇMEYEN ÇIKMA ŞARTLARINI TAŞIMAYAN BALKONLAR (BİR CEPHESİ AÇIK OLMASI YETERLİDİR), KAT HOLLERİ (İMAR PLANINDA 6 (ALTI) KAT’A KADAR OLAN YAPILARDA TAMAMI, 6 (ALTI) KAT VE ÜZERİ YAPILAŞMA KOŞULLU YAPILARDA MİNİMUM GENİŞLİK 1.50M’Yİ SAĞLAMAK ŞARTI İLE TAMAMI), ASANSÖR ÖNÜ SAHANLIKLAR, MERDİVENLER, TESHİN ODALARI, TEKNİK ODALAR, TESİSAT ODALARI, ÇÖP TOPLAMA ODALARI, SAYAÇ ODALARI EMSAL HESABINA DAHİL EDİLMEZ. BU KULLANIMLAR PARSELDEKİ EMSAL ALANININ %30’ NU GEÇEMEZ.

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNİN 11. MADDESİNDE VERİLEN KADEMELENDİRME ESASLARI İLE İLGİLİ OLARAK, ADA İÇERİSİNDE KADEME UYGULAMASI YAPILMIŞ YAPI OLMADIĞININ TESPİTİNE MÜTEAKİP TALEP HALİNDE YENİ YAPILACAK YAPIDAKİ KADEMELENDİRME ESASLARININ UYGULANIP UYGULANMAYACAĞI, UYGULANACAK İSE ŞEKİL VE KADEME HATTI TAYİNİ HUSUSLARINDA ADA VE SİLÜET BAZINDA MİMARİ ESTETİK KOMİSYONUNCA DEĞERLENDİRİLECEKTİR.

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNİN 34. MADDESİNİN ASANSÖR ADETLERİNİN TESPİTİNE İLİŞKİN 4. FIKRASINA İLAVE OLARAK; ZEMİN KAT ÜZERİNDE 40’TAN FAZLA KONUT KULLANIMLI BAĞIMSIZ BÖLÜM BULUNAN YAPILARDA İKİNCİ FIKRADA BELİRTİLEN ASGARİ ÖLÇÜLERE UYGUN VE EN AZ 3 ADET, ZEMİN KAT ÜZERİNDE 70’TEN FAZLA KONUT KULLANIMLI BAĞIMSIZ BÖLÜM BULUNAN YAPILARDA İKİNCİ FIKRADA BELİRTİLEN ASGARİ ÖLÇÜLERE UYGUN VE EN AZ 4 ADET ASANSÖR YAPILACAKTIR. 

-OTOPARK YÖNETMELİĞİ HÜKÜMLERİNE GÖRE TAMAMEN TOPRAĞIN ALTINDA KALMAK KOŞULU İLE PARSEL SINIRINA KADAR YAPILAN OTOPARK ÇÖZÜMLEMELERİNDE OTOPARK RAMPA GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA YAN BAHÇE TABLİYELERİ AÇIĞA ÇIKABİLİR. TAKS HESABINA DAHİL EDİLMEZ.

OTOPARK YÖNETMELİĞİNE GÖRE YAN VE ARKA PARSEL SINIRLARINA YAKLAŞAN TOPRAK ALTINDA KALAN OTOPARKLAR TAKS HESABINA DAHİL EDİLMEZ.

4 YOLA CEPHELİ PARSELLERDE YOLA PARALEL OTOPARK RAMPASI DÜZENLENİLMEK İSTENİLMESİ HALİNDE PARSEL SINIRINA 3.00 M’ DEN FAZLA YAKLAŞMAMAK KAYDI İLE UYGUN GÖRÜLEN CEPHELERDE YOLA PARALEL OTOPARK GİRİŞ VE ÇIKIŞ RAMPASI YAPILABİLİR.

EMSAL BÖLGELERİNDE TALEP EDİLMESİ HALİNDE YOLDAN YÜKSEK PARSELLERDE, ÖN BAHÇE PARSEL SINIRINDA MAX 1.50 M YÜKSEKLİĞİNDE OLMAK KOŞULU İLE PARSEL İÇERİSİNDE 3.00 M MESAFEYİ GEÇMEMEK ŞARTI İLE GEREKLİ İSTİNAT DUVARI TEDBİRLERİ ALINARAK ARAZİ TESVİYESİ YAPILABİLİR.

DERE KRET KOTU VERİLEN PARSELLERDE YAPILACAK BİNA GİRİŞİ YAYA MERDİVENİ, ENGELLİ RAMPASI (MAX. 1.50 M) VE ARAÇ GİRİŞ-ÇIKIŞ RAMPALARI (MAX 3.00 M) İÇİN YAPILACAK BETONARME YAPILAR BAHÇE İHLALİ SAYILMAZ, YAPI YAKLAŞMA MESAFESİ ŞARTI ARANMAZ, TAKS VE KAKS HESABINA VE İNŞAAT ALANINA DAHİL EDİLMEZ.

ÖN BAHÇE ÇIKMALARI AYRIK VE BİTİŞİK NİZAM PARSELLERDE BİTİŞİK PARSEL TARAFINDA MEVCUT MEVZUATINA UYGUN YAPILAŞMANIN YOL CEPHESİNDEKİ ÇIKMA ÖLÇÜLERİNİ AŞAMAZ, BİTİŞİK PARSELDE MEVCUT YAPILAŞMA YOK İSE YOL CEPHELERİNDE PARSEL SINIRLARINI AŞMAMAK KAYDI İLE EN FAZLA 1.50 METRE ÇIKMA YAPILABİLİR.

KONUT KULLANIMI ALTINDA İŞYERİ, OTOPARK, BİNA GİRİŞİ VB. ORTAK ALANLARIN TASARLANMASI HALİNDE KONUT TASARIMLARININ ALTINA ISI YALITIMI YAPILACAKTIR.

KONUT+TİCARET VE KONUT BÖLGESİNDE TASARLANACAK İŞYERLERİNİN KENDİ İÇİNDE LAVABO VE WC YAPILMALIDIR. AYRICA HAVALANDIRMA SİSTEMİ ÇÖZÜLMELİDİR.”şeklinde ilave yapılması talebinin imar komisyonu raporu dikkate alınarak  3194 Sayılı yasanını 8-b maddesi gereğince onaylanması  teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu.İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

Hüseyin TAVLI                Neşe AKGÜL TİYALOĞLU               İsa TÜRK                      Belediye Başkanı              Meclis Divan Kâtibi                           Meclis Divan Kâtibi         

Karar tarihi                             :04/06/2024

Karar Numaraları                    :47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58