ÜNYE TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

A-
A+
Güncel Haberler

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi işbirliği ile bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilen ve Coğrafi İşaretli Ürünlerle Türk Mutfağı mottosu ile organize edilen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine Ünye ev sahipliği yaptı.

Ünye Belediyesi ana organizasyonu ile Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinliğe, Ordu Valisi Muammer Erol, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, protokol üyeleri, Oda Başkanları, STK temsilcileri, Belediyeler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte kooperatiflerin yanı sıra, Ünye Belediyesi Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde üretilen ürünler de sergilendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Toparlak, “Zengin Bir Coğrafyaya Sahibiz”

Programda bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “Çok çeşitli kültürlerin bir arada yaşam sürdüğü Anadolu topraklarında gastronomi konusu daima ön planda olmuş, zengin bir iklime sahip olmuş ülkemizin bereketli coğrafyasındaki tüm gelenekler günümüze kadar taşınmıştır. Farklı sunum ve lezzetleriyle geçmişten bu güne pek çok kültürün mirasçısı olan Türk Mutfağı, hem farklı medeniyetlerin mutfaklarını etkilemiş, hem de hem de etkilenmiştir.

Başkan Tavlı, “Yöresel Ürünler Üretim Merkezimiz ile Yöresel Ürünlerimizi Gün yüzüne Çıkarıyoruz”

Turizmde gastronominin son dönemde öne çıktığını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise yaptığı konuşmada, “Bölgemizde ki yöresel ürünlerimizin ve lezzetlerimizin turizme katkı sunması için bu tür organizasyon ve faaliyetler son derece önemlidir. Bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ünye Belediyemizin hizmete sunduğu Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ile beraber unutulmaya yüz tutan ürünlerimizin yeniden hayata dönmesi ve bilinirliğinin artması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sayede Ordu ilimiz sadece 3 ay değil, 12 ay yaşanabilir ve turizm açısından tercih edilebilir bir kent haline gelmektedir” dedi.

Dr. Kabacık, “Bin 580 Adet Başvuru Bulunuyor”

Bu sene Ordu’da Coğrafi İşaretli Ürünlerin tema olarak belirlendiğini söyleyen ve etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kabacık ise “Bu ürünler 200 yılından itibaren ülkemizin Avrupa Birliği ile yaptığı anlaşma çerçevesinde uygulanmaya başladı. Burada temel aça yerel ürünleri tanıtmak ve kalkınmaya katkı sağlamaktır. Son olarak 1580 tane Türk Patent kurumuna Coğrafi İşaretli Ürünlerle ilgili başvuru yapıldı. Karadeniz bölgesinde ise en fazla başvuru yapıla il Ordu’dur. Dedi.

Güncel Haberler